В седмото издание на турнира  участваха 11 отбора от бургаските

...
В седмото издание на турнира  участваха 11 отбора от бургаските
Коментари Харесай

Голям интерес към футболния турнир за купата на БМФ Порт Бургас 2022

В седмото издание на турнира  участваха 11 тима от бургаските учебни заведения

Оспорвана и прочувствена бе конкуренцията за първото място в младежкия шампионат по футбол на дребни малки врати за купата на БМФ Порт Бургас 2022. Отборът на Професионалната гимназия по превоз завоюва огромната премия – билети за мач от Лига Европа  „ Лудогорец - Реал Бетис “.

Младите спортисти ще подкрепят  българския отбор против испанците от трибуните на стадиона в Разград на 27 октомври. Билетите за мача, превоз и нощувки за бургаските спечелили са осигурени  от уредниците. Среброто бе завоювано от сборния училищен тим „ Балкан ”, а бронзът взеха футболистите от Профилирана природоматематическа гимназия „ Акад. Никола Обрешков ”.

Състезанието се организира на 22 октомври в Бургас, при голям интерес от страна на участници и фенове и при съблюдаване на всички ограничения за сигурност. Стотици почитатели на футбола следиха спортната конкуренция, в която взеха присъединяване 110 младежи на възраст от 15-18 години. 

В седмото издание на турнира  участваха 11 тима от бургаските учебни заведения: ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “, НЕГ „ Гьоте ”, ПГ по механоелектротехника и електроника, ПГ по превоз, СУ „ Епископ Константин Преславки ”, ПГСИ „ Пеньо Пенев ”, ПГ по морско мореплаване и лов на риба „ Свети Никола “, която се включи с 2 тима – „ Корабоводители “ и „ Морско учебно заведение “, както и 3 сборни тима: „ Хайдути “, „ Балкан ” и „ Про клубс ”.

Футболната конкуренция се организира според разпоредбите, регламентирани в Наредбата на БФС по минифутбол. Отборите бяха разпределени посредством чоп в три групи. След края на груповата фаза спечелилите се срещнаха на полуфинал и край. При оспорваните дуели с голова разлика 1:0, купата на БМФ Порт Бургас за тази година грабна тимът на Професионалната гимназия по превоз.

За всички участници шампионатът бе изцяло безвъзмезден. Освен огромната премия, купи и медали,  уредниците бяха подготвили предметни награди за класиралите се на първо, второ и трето място, както и самостоятелни дарове за всеки участник.

Турнирът по футбол на дребни малки врати е напълно финансиран от „ БМФ Порт Бургас ” АД – концесионер на пристанищните терминали „ Изток 2 ” и „ Бургас Запад ”. Той е част от обществената стратегия на сдружението и към този момент има темперамент на огромно общоградско спортно събитие, което се организира за седма поредна година.

Спортната самодейност обичайно се трансформира в същински юношески празник, с което реализира главната си цел – да оказва помощ за одобряването на спортни привички измежду младите и да потвърждава, че когато бизнесът е обществено виновен, той може да откри точното място, към което да насочи своята помощ.
 Победителите от ПГ по автотранспорт в Бургас
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР